Analyse 1.610: Waar eindigt de neerwaartse spiraal voor de opkomende markten? | Analyse
Gebruiker
Analyse 1.610: Waar eindigt de neerwaartse spiraal voor de opkomende markten? placeholder Premium
  • aug. 21, 2015
  • Jeroen Vandamme

"De opkomende markten krijgen kletsen rond de oren. Er is niet alleen de kapitaaluitstroom en de valutadalingen over de gehele sector. De aandelenbeurzen van de groeimarkten noteren op hun laagste punt in meer dan twee jaar en staat ook op het punt door de steunlijn van 2010-2013 te breken. Herhaaldelijk hebben we de voorbije maanden en jaren gewaarschuwd voor beleggingen in opkomende markten. Drie factoren gingen de groeimarkten in de problemen brengen: de olieprijsdaling, de dollarsterkte en de wereldwijde valutaoorlog. Ze kunnen alledrie aangevinkt worden."

Bovenste citaat komt uit Analyse n°1610 die eerder deze week naar de abonnees werd verstuurd per post.

Abonnees kunnen in detail het artikel nalezen dat in maart 2015 verscheen en een samenvatting vormde van eerdere analyses: "Drie factoren die de opkomende markten in de problemen zullen brengen." Dit artikel wist toen al op een correcte manier te waarschuwen voor de huidige crisis in de opkomende markten die nu met een domino-effect de financiële markten treft.

De Analysepublicatie n°1610 was deze week zeer uitgebreid en omvat volgende thema's:

- De vicieuze cirkel van de groeimarkten en de grondstoffenmarkten

- De devaluatie van de Chinese munt en de wereldwijde valutaoorlog

- Het herstel van de goudprijs en de goudmijnaandelen

- Het belang van een nauwkeurige selectie bij goudmijnaandelen: een focus op de geopolitieke situatie.

- Twee nieuwe koopwaardige aandelen werden besproken:

Beide aandelen worden enorm ondergewaardeerd door de markt en zijn schuldenvrij. De marktkapitalisatie waardeert bijna enkel de cashpositie en het werkkapitaal. De markt houdt momenteel geen rekening met het potentieel van vele andere activa die deze aandelen herbergen. Wij verwachten op termijn een sterke herwaardering voor deze aandelen, met een forse premie ten opzichte van de huidige aandelenkoersen.

Analyse n°1610 werd eerder deze week per post verstuurd naar de abonnees. Abonneren op Analyse kunt u eenvoudig via volgende pagina.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden