FondsenAnalyse n° 3: Augustus 2015 | Analyse
Gebruiker
FondsenAnalyse n° 3: Augustus 2015 placeholder Premium
  • aug. 19, 2015
  • Jeroen Vandamme

De derde editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is al even uit. Deze augustus-editie werd een tweetal weken geleden naar abonnees verstuurd.

De volgende beleggingsthema's komen uitgebreid aan bod in deze nieuwe editie van FondsenAnalyse:

- De vele financiële uitdagingen voor noeste spaarders en gepensioneerden: Negatieve rentes, kapitaalcontroles, valutaoorlogen en financiële zeepbellen. 

- Een uitgebreide analyse van één van de meest populaire gemengde fondsen in Europa: Carmignac Patrimoine. Carmignac Patrimoine behaalde zijn grootste jaarverlies tijdens de obligatiecrash van 1994. Kan dit opnieuw gebeuren bij de volgende obligatiecrash? FondsenAnalyse woonde de kwartaalvergadering bij van Carmignac Gestion in Parijs en kwam terug met verschillende interessante ideeën.

- Fonds in de kijker: een onderbelicht fonds in onderbelichte aandelen. Voor dit fonds werd 18 maanden geleden een nieuwe beheerder aangesteld en de rendementen sindsdien mogen gezien worden. Dit aandelenfonds zou weleens snel in de schijnwerpers kunnen stappen van de fondsenwereld.

- Na de lancering van 4 tegendraadse beleggingsthema's in FondsenAnalyse n°2 analyseren we nu hoe deze thema's presteren en verder evolueren. De thema's, vooral in de opkomende markten en de grondstoffensector, wisten terecht te waarschuwen voor valkuilen én tegelijkertijd te wijzen op opportuniteiten. We geven onze verdere verwachtingen mee voor deze tegendraadse thema's en voegen een tegendraadse beleggingsopportuniteit toe.

- Fondsenopvolging & Bespreking van de financiële markten in juli. Het is één taak om een goed beleggingsfonds te selecteren. Maar net zoals met aandelen is het veel belangrijker om de geselecteerde fondsen te blijven opvolgen en na te gaan of het nog steeds een plaats verdient in de beleggingsportefeuille. We bespreken de evoluties en wijzigingen in de eerder geselecteerde beleggingsfondsen & ETF's.

- FondsenSelectie: Lijst met gegevens van beleggingsfondsen en ETF's die door FondsenAnalyse besproken werden. De selectielijst is intussen sterk uitgebreid.

De derde editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse werd twee weken geleden per post geleverd bij alle abonnees van FondsenAnalyse.

FondsenAnalyse is een uniek magazine over beleggingsfondsen. FondsenAnalyse is 100% onafhankelijk. Er zijn géén inkomsten van productverkoop of advertenties zodat onze analyses onafhankelijk en eerlijk blijven. In begrijpbare taal, geen jargon, wordt uitgelegd waarin de beste fondsen beleggen. Zodat het voor iedereen duidelijk is waarin men belegt.

Wilt u ook onafhankelijk en eerlijk advies over beleggingsfondsen? Wil je opnieuw echt begrijpen waarin je belegt?

Bekijk dan hier de verschillende abonnementenformules. Abonneren kan via de website.

Abonnees van "Analyse" kunnen hun bestaande abonnement eenvoudig opwaarderen zoals werd uitgelegd in dit artikel.

Hou de website in het oog voor meer analyses van beleggingsfondsen en volg ons op twitter via: twitter.com/fondsenanalyse

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden