Goudprijs herstelt na devaluatie Chinese munt | Analyse
Gebruiker
Goudprijs herstelt na devaluatie Chinese munt placeholder Premium

De voorbije twee weken gingen twee nieuwe Analyse nieuwsbrieven de deur uit, nummers 1608 en 1609. 

Ook het 3de nummer van FondsenAnalyse ontvangen abonnees nog deze week. Hierin wordt de devaluatie van de Chinese munt besproken nog vooraleer we wisten dat dit deze week al de financiële markten zou verrassen.

Ook op de financiële markten is het dus geen komkommertijd. De Chinese centrale bank devalueerde dinsdag, woensdag én donderdagochtend de eigen munt, de yuan. Een devaluatie als een drietrapsraket. 

De Chinese munt wordt gedevalueerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar men wil de eigen munt ook graag verzwakken ten op zichte van de munten van de vele exportconcurrenten. Dit is het zoveelste sterke signaal dat het echt niet goed gaat met de tweede belangrijkste economie ter wereld.

De financiële markten werden compleet verrast door de Chinese devaluatie. De meeste aandelenbeurzen gingen de voorbije twee dagen fors lager.

De media zijn nog meer verrast. Een Vlaamse zakenkrant schreef dat de devaluatie van de yuan het begin van een valutaoorlog zou kunnen betekenen. "Zou kunnen" ? Moet men daar nog uit een coma ontwaken? Vele marktcommentatoren beseffen nog steeds niet dat de valutaoorlog al meer dan 5 jaar bezig is.

De goudprijs ging intussen hoger in Amerikaanse dollar en brak uit de nauwe prijsvork van 1080-1100$.

20150813 Goud breekt uit 1100

Meer informatie volgt nadat u aangemeld bent.Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden