Gebruiker
Hoe de goudprijs écht reageert na een renteverhoging placeholder
  • nov. 06, 2015
  • Jeroen Vandamme

De goudprijs daalt vandaag tot 1085 $. De goudprijs in euro blijft zowat gelijk omdat de euro evenveel daalt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

In de voorbije 17 handelsdagen is de goudprijs 15 keer gedaald. Dat is een recordreeks die in de afgelopen 40 jaar nooit eerder werd neergezet!

De goudprijs daalt vandaag tot bij het cruciale steunniveau van 1080$. Het beter dan verwacht arbeidsrapport in de Verenigde Staten doet de markt nu anticiperen op een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank in december.

Wel, dat de centrale banken nu eindelijk eens de rente verhogen na jarenlang gepraat en gezwans!

Het wordt hoog tijd dat men de daad bij het woord voert, of hun politiek wordt ontmaskerd voor wat wij al lang weten wat het is: een fraude-spel.

Na een paar renteverhogingen zullen snel de wielen afrollen van dit wereldwijde ponzi-schema. 

Mr. Market denkt dat een renteverhoging negatief zal zijn voor de goudprijs. Mr. Market mag denken wat hij wil.

Maar hier komen de feiten.

Hoe reageerde de goudprijs in het verleden na Amerikaanse renteverhogingen?

201507 Goudprijs na renteverhoging Interessante trade off

Tijdens de 8 voorbije periodes van Amerikaanse renteverhogingen ging de goudprijs evenveel keer hoger dan dat het lager ging.

Twee maal daalde de goudprijs sterk. Dat was begin jaren tachtig toen de goudprijs net was gepiekt op een top van 800 $. De goudprijs bevindt zich nu (in USD) allesbehalve op een recordkoers na 4 jaar van daling. 

Dus moeten we eerder kijken naar wat in andere scenario's gebeurde.

En wanneer de goudprijs samen met de rente hoger ging, ging dit gepaard met een fenomenale stijgingvan 70 tot 300% voor de goudprijs.

Mr. Market denkt dat de goudprijs lager moet vanwege een komende Amerikaanse renteverhoging?

Laat hem maar denken. Wie zegt dat hij correct denkt?

Mr. Market is een zatlap. Zijn geheugen is volledig weg. Afkicken van zijn goedkope geldverslaving zal hem nog voor enorme verrassingen plaatsen. 

Op korte termijn kan de markt de goudprijs nog lager duwen, met de techische steunniveau's zo dichtbij de huidige prijs, maar dat zal de wereldwijde financiële markten op langere termijn duur te staan komen.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden