Analyse 1.620: Fuckin' nuts of Full of sh*t ? | Analyse
Gebruiker
Analyse 1.620: Fuckin' nuts of  Full of sh*t ? placeholder Premium

Hoe zou je centrale bankiers dezer dagen typeren volgens de typologie van George Carlin ? Waag een gokje en bekijk eerst de video van George Carlin anno 1990. https://www.youtube.com/watch?v=8rh6qqsmxNs

Deze week is de rente op 2-jarige Italiaanse staatsobligaties NEGATIEF geworden. Dat betekent dat de obligaties zélf aan een absoluut maximum staan geprijsd.

Italië is een land met een enorme schuld. In een vrije markt zouden de obligatiekoersen kelderen.

Maar de Italiaan Mario Draghi, tevens voorzitter van de ECB, koopt alle staatsobligaties op. Indien hij die zou kopen met lires, tot daaraan toe, maar hij koopt ze met euro's...

Bovenstaande citaat komt uit Analyse nieuwsbrief n°1620 die voor abonees op de website werd geplaatst. 

Deze Analyse nieuwsbrief behandelt verschillende typologieën voor centrale bankiers, de vergeten Russische obligaties in het Europese bankensysteem, de Amerikaanse bankensector, de farce bij het Britse Lonmin en de zoektocht naar goudmijnbedrijven zonder schulden of met beheersbare schulden.

Analyse n°1620 werd per post verstuurd naar de abonnees en verschijnt ook op de website (in het Ledenmenu bij "AnalysePublicaties").

Abonneren op Analyse kunt u eenvoudig via volgende pagina.

(* ik wou de woorden 'sh*t' en 'centraal bankier' in de titel plaatsen, maar de eigen website censureert mij. Wat een wereld, zeg!)

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden