Gebruiker
Overname St. Andrew Goldfields ! (met update) placeholder Premium

Nog maar twee weken geleden stelden we in de Analyse nr. 1619 een nieuw goudmijnaandeel voor: St Andrew Goldfields (SAS). We geloofden in een positief turnaround verhaal voor dit goudmijnbedrijf, ondanks de algemene malaise in de goudmijnsector.

Gisterenavond, nabeurs, maakte het Canadese goudmijnbedrijf Kirkland Lake Gold een overnamebod bekend op St. Andrew Goldfields (SAS). De overname waardeert SAS op een marktkapitalisatie van 178 miljoen CAD.

Het aandeel van SAS wordt door de overname gewaardeerd op 0,47 CAD of een premie van 25% boven de slotkoers van gisteren. Door de overname genereert het aandeel een winst van 47% sinds aankoop in de AnalysePortefeuille twee weken geleden.

Enerzijds is de overname voor ons niet onverwacht, maar anderzijds toch een beetje spijtig. Het aandeel SAS had op langere termijn nog méér potentieel te bieden. Twee weken geleden schreven we hierover het volgende in de Analyse nieuwsbrief voor abonnees:

De voorbije jaren was er al veel overnamegeweld tussen goudmijnen in deze regio (Timmins regio in Canada), en je zou dus kunnen zeggen dat SAS een overnamekandidaat is. Maar laten we hopen van niet! We beleggen momenteel niet in goudmijnen zodat ze met 30 of 40% premie boven de huidige prijs uit de markt worden gehaald. De mijnaandelen die we selecteren hebben veel meer potentieel op termijn en een overname veegt die kans van tafel. De overnemende goudmijnen zijn vaak veel minder interessant.

Meer informatie over het overnamebod en wat we zullen doen in de AnalysePortefeuille volgt binnenkort !

Het is wel zéér aanlokkelijk om deze winst op korte termijn te incasseren nog voordat de speculatietaks in voege treedt. Eat your heart out, meneer de minister!

--> Update voor abonnees na aanmelding (donderdag 19/11/2015 - 18u45) 


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden