"We hadden een gesprek met de bank en die raden hun fondsen aan." | Analyse
Gebruiker
"We hadden een gesprek met de bank en die raden hun fondsen aan." placeholder

Beste Jeroen, 

Ik ben geabonneerd op de Analyse nieuwsbrief.

Mijn zoon, die nog thuis woont, heeft wat spaargeld te beleggen en een korte beleggingshorizon van een paar jaar. Hij is geïnteresseerd in beleggingsfondsen want aandelen vindt hijzelf te riskant.

Hij is klant hij Argenta, we hebben een gesprek gehad met de bank en die raden hun fondsen aan, met een instapkost van rond 2%. Ik weet dat er betere fondsen zijn, met een lagere instapkost.

Kun je een voorbeeld van het Fondsenanalyse beleggingsmagazine opsturen of doormailen, zodat ik het met hem eens kan bekijken, eventueel kan abonneren op Fondsenanalyse.

Een Analyse lezer

 

 

Beste lezer,

Ik bezorg je meteen een editie waarin naast enkele fondsenanalyses ook de verschillende fondsentarieven bij banken worden besproken.

De banktarieven op beleggingsfondsen kunnen zoals je weet enorm aan je rendementen vreten.

Als onafhankelijke analist ben ik van mening dat je als fondsenbelegger beter af bent bij een online-broker dan bij een (groot-)bank.

Bij een online-broker betaal je lagere tarieven én je hebt bovendien een grotere keuze in het fondsenaanbod.

Bij Argenta verkopen ze voornamelijk de eigen Argenta-fondsen, Carmignac en Degroof Petercam fondsen. Dan ben je redelijk beperkt in selectie.

Mocht je overwegen een FondsenAnalyse abonnement te nemen, dan kies je best voor een opwaardering van je Analyse abonnement naar een Totaalpakket want dit abonnement bevat een korting van bijna 70 euro ten opzichte van de twee abonnementen afzonderlijk. Dat is voordeliger voor jullie.

 

Overzicht van fondsentarieven bij banken en brokers.

Op basis van gegevens van publieke websites van banken (maart 2016).

201706_Fondsentarieven_Tabel.png

 

 

 

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden