Gebruiker
Propaganda placeholder Premium
  • apr. 07, 2020
  • Jeroen Vandamme
 " Hamsteren of thuis verschuilen is nergens voor nodig. Het is een griepvirus, dat later een gewone griep zal worden. We moeten geen disproportionele maatregelen nemen. We kunnen het aan. " 

Citaat op 1 maart 2020 van Belgisch minister van Gezondheid."Bankrekeningen zijn nog steeds veilig, zegt een financiële expert. "Tijdens de bankencrisis is er beslist op Europese schaal dat spaargeld beschermd is tot 100.000 euro per persoon per bank. Dat verandert niet."

Volgens deze expert moeten we er ons ook geen zorgen om maken dat ons spaargeld devalueert: "We zitten zonder enige twijfel in een recessie en dan dalen de prijzen van de grondstoffen. Brandstoffen worden goedkoper, dus eigenlijk stijgt de waarde van je geld. Als alles blijft zoals het nu is, ga je meer kunnen kopen voor hetzelfde geld, dus op korte termijn hoef je je daarom geen zorgen over te maken."

De huizenmarkt ligt momenteel een beetje stil, want een huis gaan bezichtigen is momenteel niet mogelijk. Wat er gaat gebeuren eens dat weer wel kan, is volgens de expert nog koffiedik kijken. Wanneer er ineens veel huizen tegelijkertijd te koop gezet worden, is de kans reëel dat de prijs daalt, maar anderzijds zullen er dan mogelijk ook meer gegadigde kopers zijn. "Ik zou er niet van uitgaan dat er een grote prijsdaling gaat komen", klinkt het.

Citaat op 2 april 2020 van een Belgische financiële expert


Commentaar Analyse:

Laat ons eerlijk zijn. Iedereen heeft de corona-epidemie van dag 1 onderschat en het wordt door velen nog steeds onderschat. 

De westerse wereld is al wekenlang aan het wijzen naar China waarvan de cijfers van corona-epidemie zouden vervalst zijn. Wat blijkt nu? 

Pas sinds vandaag, ruim twee maanden na de corona uitbraak, voegt België voor het eerst de coronadoden uit rusthuizen en woonzorgcentra toe aan de statistieken! Opeens neemt het aantal doden toe met een derde. En wij westerlingen maar bevreesd zijn door de Chinese propaganda. 

Nochtans brengen de Belgische media al wekenlang het nieuws dat België één van de betere leerlingen van de klas is. Een grafiek van de Amerikaanse John Hopkins toont de pijnlijke waarheid. België scoort per capita, dus in verhouding tot de bevolking, slechter dan Italië in corona-besmettingen.

Bron grafiek: John Hopkins


Welke landen scoren wel goed? Landen als Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong. Landen en stadstaten met vrije markteconomieën en vooral efficiënte en kleine overheden en weinig bureaucratie.

Zachte maatregelen, harde gevolgen

Een documentaire van de Frans/Duitse zender ARTE toonde aan hoe hard de Chinese quarantaine maatregelen in januari-februari waren. Per huishouden mocht maar één persoon om de twee dagen het huis/appartement verlaten voor één levensnoodzakelijke verplaatsing. Elke driehonderd meter werd die persoon gecheckt door een politieman of ambtenaar met een thermometer. Alle wegen werden gebarricadeerd. Chinezen deden geen fietstochtjes meer van 50 kilometer noch gingen ze pannenkoeken eten aan de Kust.

Beschermende maatregelen zoals het dragen van mondmaskers werden in China gestimuleerd, in België en andere West-Europese landen geridiculiseerd. Het Verenigd Koninkrijk wou voor groepsimmuniteit gaan, met als resultaat: zelfs de premier moet nu aan het beademingstoestel.

Hoe zachter de preventieve maatregelen, des te harder de gevolgen voor de gezondheidszorg en op latere termijn voor de economie en de gehele samenleving.

Lockdown I, II, III ?

En in Europa probeert men ons nog wijs te maken dat politici en experts ons binnen enkele weken uit de lockdown zullen halen? 

Zolang er geen vaccin gevonden is, zal dat dan met toenemende kans tot massieve nieuwe corona-golven leiden en daarna tot Lockdown II, Lockdown III, et cetera. 

Onderschatting economische gevolgen

Na het onderschatten van de corona-epidemie is het razend gevaarlijk dat men nu ook de wereldwijde financiële en economische consequenties aan het onderschatten is. Het blijft echter wel de modus operandi van de mainstream media.

Een financiële krant schreef onlangs dat goud en zilver het toiletpapier van de financiële markten zijn. Goed geprobeerd om edelmetalen opnieuw te ridiculiseren. De waarheid is echter dat goud het beademingstoestel zal zijn van het monetaire systeem.

We blijven erbij dat de wereldeconomie afstevent op een depressie en spaargeld zwaar belast en gedevalueerd zal worden.

Dit is inderdaad niet fijn om te horen maar men kan zich hierop voorbereiden. De meeste politici en opiniemakers willen precies echter niet dat de bevolking zich voorbereidt. De bevolking moet blijven vertrouwen in hun verhalen en oplossingen.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden