Gebruiker
Ongerustheid neemt toe terwijl financiële doos van Pandora is geopend placeholder Premium

Met allerhande maatregelen hebben overheden en centrale banken geprobeerd de laatste financiële crisis op te lossen. Door die maatregelen, en niet in het minst door de manipulatie van de rente tot negatieve niveau's, is een nieuwe financiële doos van Pandora wereldwijd geopend.

In onze Analyses waarschuwen we herhaaldelijk voor deze gevaarlijke evolutie. We kijken ook naar de mogelijkheden om uw financieel vermogen in deze uitzonderlijke omstandigheden zo veel mogelijk veilig te stellen. Uiteraard is het niet meer dan logisch dat lezers in deze wel zeer speciale tijden vaak niet meer goed weten welke financiële beslissingen nog te nemen. Vertwijfeling, bezorgdheid en ongerustheid zijn nu eenmaal logische gevoelens die opborrelen wanneer men het gevaarlijke spel van de centrale banken en overheden doorziet.

Het is geen fijn gevoel, de onrust die je soms voelt eenmaal je de onvermijdelijkheid en de gevolgen van een volgende crisis ten volle beseft. En het is nog zoveel moeilijker omdat tegelijkertijd zovele anderen in onwetendheid (willen) blijven en vaak met het verstand op nul meegaan in de huidige financiële waanzin. En daar voorlopig zelfs voor beloond worden! Meer dan ooit is het moeilijk om tegen deze stroom in te gaan, maar meer dan ooit wordt het ook gevaarlijk als je NIET tegen deze stroom ingaat.

Hieronder volgen enkele vragen en opmerkingen van abonnees die we de afgelopen week ontvingen. Het zijn voorbeelden van ongerustheid en bezorgdheid die volledig begrijpelijk zijn nu de wetten in de financiële wereld op hun kop staan. Maar het is beter nu ongerust te zijn en je voorbereiden op wat kan komen, dan straks weer verrast worden als het te laat is.

De module Lezersvragen wordt de komende maanden opgebouwd in het Ledenmenu. In afwachting daarvan bespreken we soms lezersvragen op de nieuwspagina's. Deze artikels zijn te lezen na aanmelding.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden