Ongerustheid neemt toe terwijl financiële doos van Pandora is geopend | Analyse
Gebruiker
Ongerustheid neemt toe terwijl financiële doos van Pandora is geopend placeholder Premium

Met allerhande maatregelen hebben overheden en centrale banken geprobeerd de laatste financiële crisis op te lossen. Door die maatregelen, en niet in het minst door de manipulatie van de rente tot negatieve niveau's, is een nieuwe financiële doos van Pandora wereldwijd geopend.

In onze Analyses waarschuwen we herhaaldelijk voor deze gevaarlijke evolutie. We kijken ook naar de mogelijkheden om uw financieel vermogen in deze uitzonderlijke omstandigheden zo veel mogelijk veilig te stellen. Uiteraard is het niet meer dan logisch dat lezers in deze wel zeer speciale tijden vaak niet meer goed weten welke financiële beslissingen nog te nemen. Vertwijfeling, bezorgdheid en ongerustheid zijn nu eenmaal logische gevoelens die opborrelen wanneer men het gevaarlijke spel van de centrale banken en overheden doorziet.

Het is geen fijn gevoel, de onrust die je soms voelt eenmaal je de onvermijdelijkheid en de gevolgen van een volgende crisis ten volle beseft. En het is nog zoveel moeilijker omdat tegelijkertijd zovele anderen in onwetendheid (willen) blijven en vaak met het verstand op nul meegaan in de huidige financiële waanzin. En daar voorlopig zelfs voor beloond worden! Meer dan ooit is het moeilijk om tegen deze stroom in te gaan, maar meer dan ooit wordt het ook gevaarlijk als je NIET tegen deze stroom ingaat.

Hieronder volgen enkele vragen en opmerkingen van abonnees die we de afgelopen week ontvingen. Het zijn voorbeelden van ongerustheid en bezorgdheid die volledig begrijpelijk zijn nu de wetten in de financiële wereld op hun kop staan. Maar het is beter nu ongerust te zijn en je voorbereiden op wat kan komen, dan straks weer verrast worden als het te laat is.

De module Lezersvragen wordt de komende maanden opgebouwd in het Ledenmenu. In afwachting daarvan bespreken we soms lezersvragen op de nieuwspagina's. Deze artikels zijn te lezen na aanmelding.

Beste Mr. Vandamme,

Zoals U misschien weet ben ik al vele jaren een -zeer tevreden- abonnee van U.
Tot een paar jaar geleden kon ik -ongeacht de logische financiële ups en downs- genieten van beleggen. De vreugde ging over toen de logica verdween.... toen de interventies van de centrale banken begonnen.... Er blijft enkel onrust over en hoop op bescherming van kapitaal...

Mag ik jouw zoon een even succesvolle carrière toewensen, al zal het niet makkelijk zijn!!
De tijden zijn immers zó veranderd, economie-boeken kunnen verticaal geklasseerd worden...

Vriendelijke groet,

Een abonnee

Beste,

Zoals je weet hebben we het voorbije decennium vaak geschreven over marktmanipulatie, vaak voordat het bewezen was. Manipulatie werkt altijd het best in de richting waar de markt uit wil. Het versterkt en verlengt de prijsbeweging. De prijs wordt betaald wanneer de markt uiteindelijk van richting verandert. Dan is de beweging eveneens buiten elke proportie.

mvg,

Roland Vandamme

Goede morgen,

In de periode dat ik abonnee ben geworden heb ik regelmatig fysiek goud en zilver gekocht.
Ik heb ook een aantal staven goud gekocht. Ik hoor vertellen dat het misschien verstandig is om de staven te verkopen en om te ruilen tegen goudmunten? Is dat zo ?

Ik ben een vijftiger, zelfstandige en denk er al een tijd ernstig aan om mijn zaak te verkopen terwijl ze iets waard is. Hetgene waar ik bang van ben, wat doe je met het geld na de verkoop? Het laten staan op een bankrekening durf ik niet. Omruilen tegen goud en zilver? Mijn beleggingen bestaan al voornamelijk uit fysiek goud en zilver. Deels geld afhalen en in een kluis steken?

Dank bij voorbaat voor uw mening,

Een abonnee

Beste,

Alle uw uitingen van bezorgdheid zijn mijn inziens gerechtvaardigd. Vermits je zegt dat je beleggingen al hoofdzakelijk uit fysiek goud en zilver bestaan, kan ik moeilijk adviseren om nog bij te steken. Omruilen van staven in munten ? Hangt van de verhouding af. Als je bijna geen munten hebt, dan is zoiets te overwegen. Alles omruilen zou ik nu ook niet doen. Het is niet omdat de AnalysePortefeuille het altijd over Vreneli's, Napoleons en Eagles heeft gehad dat baar goud te mijden is. De munten werden aangekocht mede omwille van de deelbaarheid.

Grote sommen op een bankrekening (zelfs meerdere) zijn ook niet aan te raden omwille van herhaalde insinuaties en reeds genomen besluiten dat bij een volgende bankcrisis, grote depositohouders in het bankkapitaal zullen getrokken worden. Wat men onder de term 'bail in' bedoelt. Wat cash geld in een kluis kan zeker geen kwaad. De rente die je misloopt is te verwaarlozen. Bij gebruik van dat cash geld moet je wel voor ogen houden dat je de herkomst altijd moet kunnen aantonen. Cash geld geeft je flexibiliteit om snel een beslissing te nemen die je nu nog niet kan nemen.

mvg,

Roland Vandamme

{/payplans}

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden