Het Saoedi-Arabië van het zilver. Niet Mexico, maar Peru. In Peru vielen de meeste tranen van de maan.
Hoewel het in de tijd van de Inca's zo overvloedig en alom tegenwoordig was dat de soldaten van Pizarro er de hoeven van hun paarden mee besloegen, is Peru nog altijd het land waar zilver het makkelijkst te vinden is. Al behoren de superrijke aders van meerdere kilo's per ton erts al lang tot het verleden.
De interessantste gedachte bij zilver als belegging is deze:
Bijna al het zilver dat in de loop der tijden schijnbaar met het grootste gemak werd ontgonnen, is niet meer van deze wereld. Het is niet meer op aarde. Het is er misschien nog wel, maar het valt niet meer te onderscheiden van de rest van het stof waarin het in minuscule hoeveelheden tegelijk werd verspreid, weggegooid en weggegoten als afval van ontelbare toepassingen in de technologische evolutie.
The case for silver is dus met andere woorden rock solid.
In het kader van het bijsturen van de AnalysePortefeuille houden wij eraan vooral bij te kopen in bestaande posities. Daar hebben wij meerdere redenen voor, en niet de minste is het feit dat de keuze tot dusver op zijn minst gezegd mag gezien worden.
Een andere reden is dat het een èchte Portefeuille betreft. Echt in die zin van getoetst aan de realiteit en niet zomaar één van de zovele. Genre: laten we vooral de winnaars tonen en de verliezers onder het tapijt vegen. Valt zelfs daarmee niet meer uit te pakken, bord uitvegen en opnieuw beginnen. Dat soort zaken. Dat is niet de manier waarop je een band van vertrouwen schept met de lezer.
Maar op het 3e baanvak - the fast lane - van het internet is het tegenwoordig en alle dagen van: "zolang er maar meer nieuwe lezers arriveren dan er oude vertrekken..."
Echt betekent ook dat we rekening moeten houden met de realiteit van de dag. Rekening met apenstreken zoals de kleine beleggerstaks. Vermijden staat hoog op de agenda, maar corporate actions als fusies en overnames zijn reële bedreigingen. En er is nog een reële bedreiging: als we een nieuwe belegging kiezen en we missen, dan zijn de verliezen niet aftrekbaar. Winnen we, dan mogen we wel betalen. Als we echter bijkopen in een winnaar, en de timing is wat ongelukkig, dan kunnen die verliezen wel verrekend worden met de latente winsten die er al zijn in hetzelfde aandeel. Mocht dit nodig blijken.
Dat is wat we bedoelen met een èchte beleggingsportefeuille. Het is net alsof we zitten te rekenen met jouw centen.
In het kader van de AnalysePortefeuille voeren we verschillende transacties uit, waarover hieronder méér uitleg voor abonnees.
Heeft u een vraag?
Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.
Contact