Kaminak Gold spurt 26% hoger na overnamebod Goldcorp | Analyse
Gebruiker
Kaminak Gold spurt 26% hoger na overnamebod Goldcorp placeholder

Het begint stilaan routine te worden. Dit is het vierde overnamebod in de AnalysePortefeuille sinds oktober vorig jaar. 

Op een goed half jaar tijd werden nu al vier goudmijnaandelen uit onze aandelenportefeuille overgenomen. Het zal daar niet bij stoppen. 

Na St. Andrew Goldfields, Lake Shore Gold en Claude Resources is er nu ook een overnamebod op Kaminak Gold.

De fusie & overnamegolf in de goudmijnsector is begonnen en de focus ligt momenteel vooral op de Canadese goudmijnen waar we de afgelopen maanden zeer positief over waren.

Het grote Goldcorp doet een overnamebod op Kaminak volledig in aandelen en ter waarde van ongeveer 520 miljoen Canadese dollar. Het aandeel Kaminak Gold steeg gisteren na dit nieuws meteen 26% hoger. 

Kaminak Gold was begin 2014 één van de eerste goudmijnaankopen in zéér lange tijd nadat de grote berenmarkt in goudmijnaandelen door de AnalysePortefeuille goed werd vermeden. Op de grafiek zie je duidelijk hoe toen zo goed als op de bodem aandelen werden opgevist aan 0,60 Canadese dollar.

20160513 Kaminak Gold 5Y


Voor een beleggingsportefeuille moeten zowel aandelenselectie, timing als de allocatie goed zitten en dat was hier opnieuw het geval. Veel beleggers die Kaminak al in 2011 of in 2012 kochten, hebben nu amper winst. 

Je moet laag kopen en hoog verkopen. Dat weet iedereen. Beleggingsregel nr. 1. Maar niet zo eenvoudig om in de praktijk om  te zetten...

Tijdens het begin van de hausse in Kaminak Gold werden voor de AnalysePortefeuille nog aandelen bijgekocht aan wat hogere koersen. Met onze gemiddelde aankoopkoers van 0,74 CAD hebben we toch intussen een mooi rendement van 243%.

We moesten even geduld uitoefenen met onze posities in Kaminak Gold, maar ook eind juli 2015 toonden we ons duidelijk positief toen we bij een technische analyse het volgende stelden: 

Kaminak Gold, met een veelbelovend goudmijnproject in de Canadese Yukon. Dit aandeel gaat momenteel fors lager. Maar de voorbije twee jaar waren er al mooie trading opportuniteiten.

Een nieuwe aankoopopportuniteit kondigt zich aan. Hoewel het aandeel al 2 jaar rond de bodem fluctueert, zie je zichtbaar de opportuniteiten bij elke significante correctie.

20150727 Kaminak 5Y Signed

Achteraf gezien was dat zo goed als op de laatste bodem van de markt en daarna ging het aandeel fors hoger.

Zoals gezegd zullen er nog overnames komen in de goudsector en de AnalysePortefeuille is hierop helemaal voorbereid. 

Na aanmelding geven we onze visie wat nu te doen met de positie in Kaminak Gold. 

Als abonnee zou u intussen de recente Analyse nieuwsbrief 1639 ontvangen moeten hebben. Indien niet het geval, kunt u deze nalezen in het Ledenmenu. 

Het nieuws van Kaminak Gold werd gisteren bekend gemaakt nadat de Analyse al was afgewerkt.

Onze visie met betrekking tot de overname van Kaminak Gold ligt in lijn met de overname op Lake Shore Gold:

Een jammere zaak enerzijds, maar anderzijds kunnen we nu iets meer tevreden zijn met de overnamepremie. De goudmijnhausse staat ook al iets verder.

Net zoals we bij Lake Shore Gold geen ruil in aandelen Tahoe wensten, wensen we bij de overname op Kaminak geen aandelen Goldcorp. We kiezen voor cash. 

Hierdoor zal de cashpositie in de AnalysePortefeuille ook aangroeien, en zeker ook nog eens met de geplande verkoop van Claude Resources (zie Analyse 1639).

Een hoger bod op Kaminak Gold van een andere partij lijkt ons onwaarschijnlijk. Met de vorige overnames hebben we ook al gemerkt dat die al voordien in kannen en kruiken waren.

We zijn dus van plan de aandelen Kaminak te verkopen, wanneer en aan welke koers zal waarschijnlijk volgende week worden bepaald en meegedeeld. Maar eigenlijk hebben we nog minstens een maand tijd om te verkopen. Intussen zal het aandeel Kaminak fluctueren samen met de koers van het aandeel Goldcorp (aangezien het bod volledig in aandelen Goldcorp is).

Nog enkele andere aandelen uit de AnalysePortefeuille zijn grote potentiële overnamekandidaten. Wordt Alexco de volgende of schiet er nog een ander tussen? Dat wordt iets voor Analyse 1640 van volgende week.

Ergens is het spijtig dat de goede goudmijnaandelen eruit gaan, zo vroeg in de goudmijnhausse. Maar wat kunnen we doen? De slechte aandelen selecteren die geen enkel bedrijf wenst over te nemen?

Een prettig weekend gewenst,

Jeroen & Roland VandammeGoudmijnen Overnames AnalysePortefeuille

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden