Gebruiker
FondsenSelectie verder uitgebreid placeholder Premium
  • okt. 29, 2015
  • Jeroen Vandamme

In de voorbije edities van FondsenAnalyse werd onze FondsenSelectie stelselmatig uitgebreid. Deze fondsenselectie bestaat zowel uit actieve als passieve beleggingsfonden. Als vaste kern voor een beleggingsportefeuille werden de betere gemengde fondsen geselecteerd. De kernpositie wordt aangevuld met enkele satelliet-beleggingen, vaak bestaande uit tegendraadse beleggingsthema's.

Die tegendraadse thema's zijn beleggingsopportuniteiten waarop we inspelen volgens onze unieke beleggingsvisie. Ook deze tegendraadse thema's hebben de voorbije maanden al hun meerwaarde getoond en enkele mooie successen werden al behaald.  Van de zomercash in Chinese aandelen werd geprofiteerd via een inverse ETF op de lokale Chinese aandelenmarkt. Na de flashcrash van eind augustus op de aandelenmarkten werd een Amerikaanse aandelen-ETF in selectie opgenomen.

Verschillende andere tegendraadse thema's, waarin we nog meer potentieel zien, maken ook deel uit van onze selectielijst. Maar FondsenAnalyse blijft ook kritisch voor vele beleggingsectoren en beleggingsfondsen. Andere populaire beleggingsthema's die het de voorbije maanden niet goed deden, zoals opkomende markten en biotech, werden volop vermeden uit onze fondsenselectie.

Hieronder ziet u enigszins hoe onze FondsenSelectie er momenteel uitziet. De komende edities plannen we nog enkele aanvullingen. De volledige zichtbare FondsenSelectie is enkel beschikbaar voor abonnees.

FA5 Fondsenselectie Blurred shoot

Onze FondsenSelectie houdt ook rekening met fiscaliteit en kostenstructuren. Vele beleggingsfondsen rekenen hoge kosten aan of vallen onder een ongunstige fiscaliteit. Het is wel interessant om weten dat de nieuwe speculatietaks niet van toepassing is op beleggingsfondsen en ETF's.

Een onafhankelijke selectie van de beste fondsen gecombineerd met een eigenzinnige maar duidelijke beleggingsvisie op de vele beleggingssectoren maakt snel een positief verschil voor uw beleggingsportefeuille.

Klik hier voor meer informatie.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden