Gebruiker
FondsenAnalyse n° 7: Eindejaarseditie placeholder
  • dec. 22, 2015
  • Jeroen Vandamme

De zevende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is verschenen.

Deze eindejaarseditie brengt de volgende beleggingsthema's uitgebreid aan bod:

Fonds in de kijker: Een oerdegelijk patrimoniaal beleggingsfonds voegen we toe aan onze FondsenSelectie. Dit fonds wordt al tien jaar beheerd door drie Scandinavische beheerders en behaalt zowel in stijgende als dalende markten stabiele rendementen.

- Sector in de kijker: Een hernieuwde focus op de Aziatische financiële markten. We spraken met Aberdeen Asset Management over de risico's en opportuniteiten in Azië en brengen wat nuancering in dit vaak optimistisch voorgestelde groeiverhaal.

- Tegendraadse beleggingsthema's: We brengen een update van de daling in hoogrentende obligaties, waarover reeds eerder gewaarschuwd werd in FondsenAnalyse nr.5. Wat zijn de gevolgen voor de globale markten? Bijkomend volgt een update van de goudmijnsector.

- Flexibele fondsen: Een doorgedreven analyse van het Franse chauvinisme bij een 13-tal gemengde beleggingsfondsen. Heeft een beleggingsfonds wel een flexibele en gediversifieerde strategie als het voor meer dan 30% of 50% enkel in Franse beleggingen investeert?

- En om het helemaal compleet te maken is er ook nog een bespreking van de financiële markten en onze rubriek FondsenOpvolging.

- Zoals gewoonlijk sluiten we af met de FondsenSelectie: een lijst met gegevens van beleggingsfondsen en ETF's die door FondsenAnalyse besproken werden. Deze selectielijst wordt verder uitgebreid. Hieronder ziet u een voorbeeld van de FondsenSelectie (niet alle informatie is publiek weergegeven).

 

Selectie FondsenAnalyse

20151220 FondsenSelectie Totaal Wazig


De zevende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse werd deze week per post verstuurd naar alle abonnees en is ook online te vinden in het ledenmenu.

FondsenAnalyse is een uniek magazine over beleggingsfondsen.

FondsenAnalyse is het enige 100% onafhankelijke fondsenmagazine in de Benelux. Er zijn géén inkomsten van productverkoop of advertenties zodat onze analyses onafhankelijk en eerlijk blijven. In begrijpbare taal, geen jargon, wordt uitgelegd waarin de beste fondsen beleggen.

Een proefabonnement kunt u GRATIS aanvragen via onze contactpagina en bekijk hier de verschillende abonnementenformules.

Hou de website in het oog voor meer analyses van beleggingsfondsen en volg ons op twitter via: twitter.com/fondsenanalyse


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden