Buying burning stocks with burning Canadian dollars (met update) | Analyse
Gebruiker
Buying burning stocks with burning Canadian dollars (met update) placeholder Premium
  • dec. 22, 2015
  • Jeroen Vandamme

Het jaar loopt naar zijn eind en we spreken nog wat cash aan voor de meest plat gebombardeerde en uitgebrande markt die we ons ooit kunnen herinneren. Volgend jaar begint voor ons PPPP kleine beleggers 'petits porteurs du pays plat'  een effectieve lock up periode van 6 maand. Alles wat we volgend jaar kopen moeten we minstens 6 maanden houden. Vergissingen corrigeren wordt moeilijk tenzij het een klein verlies is, waarvan we vermoeden dat er een groot aan vast hangt.

Als we gelijk krijgen zullen vele beleggers volgend jaar grote verliezen lijden en ze zullen voor het eerst geconfronteerd worden met wat asymmetrie in de praktijk betekent, namelijk 33 % van je winsten mogen inleveren en 100 % van je verliezen voor jezelf mogen houden.

We denken dat de ultra lage koersen van deze uitgebrande aandelen uitstekende perspectieven bieden voor de lange termijn terwijl die ook op korte termijn verrassend kunnen uitpakken omwille van beurstechnische redenen. We wensen echter voldoende flexibiliteit om al rijdend bij te sturen.

Zekerheid is niet van deze wereld maar volgende aandelen worden in de aankoop gezet 

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden