Don't follow the hype | Analyse
Gebruiker
Don't follow the hype placeholder Premium


Vriend en vijand die het wou horen, weet dat Kirkland Lake Gold ons favoriete goudmijnaandeel was voor 2017. En dat het onze favoriete goudaandeel bleef voor 2018.

De goudprijs blijft kwakkelen maar Kirkland Lake Gold speelt de pannen van het dak.

Terwijl beleggers volledig gefocust zijn op beurshypes zoals Tesla is een goudbedrijf met een 100 jaar (!) oude goudmijn het ene na het andere doelpunt aan het scoren.

Vergelijk maar even de recente evolutie van de beurskoers van Tesla met Kirkland Lake Gold.

Kirkland_vs_Tesla_since_2016.png

Bron grafiek: www.stockcharts.com

 

Een ongeschreven beurswet zegt dat het nooit slim is om de grootste hypes op de beurs in je eigen portefeuille te hebben.

Analyse lezers kunnen de vele artikels over Kirkland Lake Gold herlezen in het Ledenmenu (zie: onder andere Analyse editie nr. 1660, 1683, 1690,1691, 1701, 1708) en artikels op de website. Zoals dit artikel toen we onze Kirkland positie eind vorig jaar voor een laatste keer verhoogden en daar veel vragen over kregen waarop we reageerden.

Na deze fenomenale run in Kirkland Lake Gold volgen nu uiteraard de logische vragen wanneer en  of het interessant is om winst te nemen. Zoals hieronder deze lezersvraag die we beantwoorden.

Beste,

Ik ben abonnee sinds een tweetal jaar. Nog eens dank voor de interessante info!

Ik had graag volgende vragen aan u gesteld:

- Ik heb XXX aandelen Kirkland Lake Gold, waarvan het grootste deel gekocht in oktober 2016. Ik heb hierop een belangrijke winst.
Ik las in de Financial Times dat men verwacht dat de winsten van de goudmijnbedrijven zullen afnemen door hogere kosten (stijgende olieprijs).
Hoe zijn uw verwachtingen voor dit aandeel? Zou u adviseren om toch voor een deel winst te nemen ?

- Enkele jaren geleden kocht ik een aantal aandelen van Harmony (goudmijnbedrijf uit Zuid-Afrika). Ik lees dat u de situatie in Zuid-Afrika niet positief inschat. Zou u adviseren dit aandeel te verkopen?

Alvast dank voor uw antwoord!

Een Analyse lezer

 


Deze specifieke lezersvraag over Kirkland Lake dateert van 1 maand geleden, maar het antwoord dat hieronder volgt, is nog steeds geldig.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden