Correctie op komst of niet, ook aandelenselectie maakt het verschil (Update) | Analyse
Gebruiker
Correctie op komst of niet, ook aandelenselectie maakt het verschil (Update) placeholder Premium

Iedereen wacht op een correctie in de goudmijnaandelen, maar de sector blijft zeer sterk presteren. 

De stierenmarkt schudt de zwakke beleggers van de rug.

Timing bleek uiteraard enorm belangrijk om van de recente goudmijnhausse te profiteren. Kopen wanneer het pessimisme en de apathie het grootst was, eind vorig jaar en begin dit jaar. 

De recente goudmijnhausse heeft vele bootjes opgetild. Ook aandelen die helemaal niet kwalitatief zijn, bedrijven die nog verlieslatend zijn en diep in de schulden zitten, zagen hun aandelen soms honderden procenten stijgen. Het lijkt alsof kwaliteit even niet meer van tel is maar ook dat zal veranderen.

Je kan je een kop breken over markttiming, wanneer aankopen en verkopen, maar de selectie blijft ook essentieel. Bedrijfsresultaten blijven belangrijk.

Heel wat goudmijnbedrijven komen met resultaten van het eerste kwartaal. Kinross Gold ontgoochelde zonet en het aandeel krijgt vandaag een pandoering van 10%. Weliswaar heeft Kinross er een fantastische rit opzitten de afgelopen weken.

Maar de brede goudmijnindex koerst vandaag opnieuw vlot hoger. Enkele grote posities in de AnalysePortefeuille stijgen opnieuw ruim 5%.

Goudmijncorrectie op komst of niet, ook een goede aandelenselectie maakt het verschil. Dat bewezen we vorig jaar opnieuw toen de goudmijnindex nog tientallen procenten lager ging, maar goed geselecteerde aandelen zoals Claude Resources en Lake Shore Gold vlot hoger koersten. 

Er zijn altijd opportuniteiten en ik geloof dat er hier nog één is.. Een aandeel dat vandaag de markt ontgoochelde maar de komende maanden en jaren kan verrassen, ..


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden