Analyse nr. 1826: Goud bewaren in totalitaire tijden | Analyse
Gebruiker
Analyse nr. 1826: Goud bewaren in totalitaire tijden placeholder Premium
  • aug. 29, 2022
  • Jeroen Vandamme

Analyse nr. 1826: Goud bewaren in totalitaire tijden

Deze Analyse editie is een wat specialere uitgave. De maatschappijkritische analyse van professor Mattias Desmet wordt toegelicht, waarbij volgens zijn studie de maatschappij afstevent op totalitaire tijden. 

Indien deze analyse correct zou zijn (en er zijn voldoende argumenten en recente gebeurtenissen om deze zorgwekkende evolutie te staven), hoe kan je daar als belegger of als vlijtige spaarder mee omgaan of je daarop voorbereiden?

Er bestaat geen twijfel over dat edelmetalen altijd een goede bescherming zijn geweest tegen de ontwaarding van het overheidsgeld in totalitaire tijden. Dat zal nu niet anders zijn. Diversificatie is echter essentieel en we bespreken in deze editie nog eens de verschillende opties.

Een duidelijke waarschuwing is er voor de vele opslagconstructies voor edelmetaal in buitenland ! Deze beleggingsconstructies bevatten een belangrijk risico dat nu nog teveel wordt genegeerd. Bovendien zit er ook een stevig addertje onder het gras dat aan uw rendement vreet.

De Analyse publicaties hebben de voorbije 23 jaar een uitzonderlijke expertise in edelmetalen en grondstoffen bewezen. Als pionier in 1999, op de bodem van de goudmarkt, in goudbeleggingen (Napoleon's aan 50 euro/stuk!). Recentelijker nog, als eerste publicatie ter wereld werd rhodium aangeraden aan bodemkoersen (van 700$), onder andere als diversificatie voor de goudprijsmanipulatie. De lezers van de publicaties werden geleidelijk naar de zeer winstgevende exit gepiloteerd boven 25.000$/ounce rhodium. 

Na deze enorme winst ging de Analyse publicatie in break voor zes maanden. Bij de comeback in januari 2022 werd meteen de helft van de cashpositie uit de portefeuille gehaald (als dividend) om de portefeuille te herschikken en met het oog op volatiele beurzen. De aandelen- én obligatiemarkten kenden de daaropvolgende maanden de slechtste jaarhelft in meer dan veertig jaar. 

We hebben uiteraard ook onze missers en tijdelijke verliezers. Er is geen glazen bol. Maar ik kan me in alle bescheidenheid niet ontdoen van de indruk dat de bol soms minder troebel en vervuild is dan elders.

De maatschappelijke analyse van Mattias Desmet resoneerde bij mij heel krachtig en ik denk dat het een belangrijke visie is, out of the box, om de huidige omwentelingen beter te begrijpen, toekomstige gebeurtenissen in te schatten én erop te anticiperen. 

Ik ben ervan overtuigd dat we onze beleggingsposities net als in het verleden succesvol door moeilijke tijden zullen kunnen piloteren en er zelfs van zullen profiteren!


Met vriendelijke groeten,

Jeroen Vandamme

 

Analyse editie nummer 1826 is in zijn geheel te lezen in het Ledenmenu. Net als 262 andere publicaties.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden