Afrikaanse goudmijnaandelen: een update | Analyse
Gebruiker
Afrikaanse goudmijnaandelen: een update placeholder Premium

Afrika herbergt immense bodemrijkdommen. Helaas wordt er vaak heel slecht mee omgesprongen. Met recht en reden zijn we als beleggers al jarenlang negatief over de Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijven.

Maar in Afrika zijn er ook nog vele andere landen die rijke bodemertsen bevatten. Die kunnen economisch zeer rendabel zijn voor het land én voor bedrijven. Maar het potentieel van de Afrikaanse bodemrijkdommen wordt vaak al onderschat omdat men niet beseft hoe groot dit continent in werkelijkheid is.

Weinig mensen hebben een correct beeld van de grootte van het Afrikaanse continent. De traditionele wereldkaarten houden weinig rekening met de bolvorm rond de evenaar waar Afrika zich bevindt. In feite is Afrika als continent veel groter dan we denken. Zo is West-Afrika bijna even groot als de Verenigde Staten!

true size of africa

Pas als je de grootte van dit continent correct inschat, besef je dat dit werelddeel nog heel wat onaangeroerde bodemschatten moet bevatten. En de geologie van Afrika is op sommige plaatsen nu eenmaal zeer gunstig geweest voor edelmetalen.

De brede financiële wereld focust nog steeds op de vaak vergane glorie van Zuid-Afrikaanse goudmijnen. Maar elders in Afrika heeft de goudmijnsector nog heel wat potentieel.

Met de Analyse nieuwsbrief denken we verder en hebben we recentelijk gefocust op enkele West-Afrikaanse goudmijnaandelen. Verschillende van de West-Afrikaanse goudmijnaandelen blijven voorlopig onontdekt door de brede markt, maar herbergen toch veel waarde.

In dit artikel brengen we voor abonnees een update over twee West-Afrikaanse goudmijnaandelen. Zo bespreken we een Australisch mijnbedrijf dat in Afrika actief is in de goudproductie. Dit aandeel noteert aan een koers-winstverhouding van 2 en heeft geen schulden! De kasstromen nemen fors toe en de winst steeg het afgelopen jaar met maar liefst 288%. Uiteraard loopt de beurskoers enorm achterop.

Hoe langer de enorme onderwaardering van dit aandeel op de beurs aanhoudt, hoe groter de kans op een overname. Het goudmijnbedrijf heeft meer dan 5 miljoen ounces goud in reserves.

Wie weet ruiken de Chinezen al hun kans.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden