3 factoren die de opkomende markten in de problemen zullen brengen | Analyse
Gebruiker
3 factoren die de opkomende markten in de problemen zullen brengen placeholder Premium
  • mrt. 14, 2015
  • Jeroen Vandamme

Net als voor 2013 kan ik moeilijk positief zijn voor opkomende markten in 2015. In de opkomende markten zijn al vele aandelenbeurzen wat gecorrigeerd, maar daar wacht men nog de schok van hun leven. Beurzen van opkomende markten bieden een grote beleggingsopportuniteit in de komende jaren, maar daarvoor is het nu nog te vroeg. Eerst moet er nog bloed door de markten stromen. De winsten op bepaalde beurzen zijn exemplarisch voor het overdreven optimisme. De lokale Chinese beurs verdubbelde het afgelopen halfjaar.

Drie belangrijke factoren zullen de economieën en financiële markten van opkomende landen onder druk zetten. Het gaat om de oliecrash, de devaluatie van de Japanse yen die een nieuwe fase in de wereldwijde valutaoorlog veroorzaakt én de stijging van de Amerikaanse dollar die nefast is voor de dollarschulden in de groeimarkten.

Abonnees kunnen zich aanmelden en verder lezen voor een diepgaande analyse van deze factoren. Hierin worden ook de gevolgen voor de groeimarkten en de financiële markten in detail besproken.Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden