Warren Buffett over de top | Analyse
Gebruiker
Warren Buffett over de top placeholder Premium

“ Warren Buffett koopt nu Amazon (AMZN 1.960 US$). Ik bedoel: NU. Voor de allereerste keer. Hij kocht geen Amazon aan 2 dollar, hij koopt Amazon aan 2.000 dollar.

Terloops, hij zei expliciet in 1997-1998 dat hij geen technologie-aandelen kocht. De gemiddelde aandelenkoers van Amazon in die periode was 2 dollar. Het was zelfs even te krijgen aan 1 dollar. Ik geef het grif toe, ik heb ze toen ook niet gekocht.

Het leert me twee dingen over de beurs. De beurs is ronduit betoverend en punt twee; zelfs de beste beleggers hebben zo hun periodes.

Het gaat van kwaad naar erger met Buffett. Zijn aanhoudende underperformance tegenover de indexen de jongste 10 jaar speelt hem parten. De decipel van Benjamin Graham, de value investor. Het kompas is stuk.

Dat kunnen de centrale banken ook in hun stok kerven. Komt ervan als je zodanig sleutelt aan het marktmechanisme dat het breekt. Buffett is zijn (weinige) critici voor en noemt zichzelf een idioot om Amazon niet eerder te hebben gekocht. Dat is bij deze dan recht gezet.

Hoeft het dan te verbazen dat met zo’n gedrag van de ‘ervaren gids’ de fondsbeheerders, de institutionelen voluit gaan in momentum aandelen? Met name de Amazon’s, de Apple’s, en dat beleggersgeld crescendo overvloeit van de bredere markt in die luttele namen met intussen giga kapitalisaties? "

 

Bovenstaande is een citaat uit Analyse nieuwsbrief 1743. Deze editie bespreekt een nieuwe IMF-studie in de oorlog tegen cash geld, de verwevenheid tussen centrale banken en overheden, de toekomstige gevolgen van de actie van centrale banken, en de waarderingen van de FANG-aandelen worden in historisch perspectief geplaatst.

Analyse 1743 verscheen vorige week in het Ledenmenu voor abonnees.

In tegenstelling tot Warren Buffett heeft de modelportefeuille van de Analyse nieuwsbrief géén last van underperformance tegenover de indexen.

Integendeel, sinds 1999 wordt consistent beter gepresteerd dan alle indexen. In goede en slechte beurstijden.

De onderstaande tabel met de gemiddelde jaarlijkse beursrendementen sinds 1999 maakt alles duidelijk. In één simpele oogopslag.

We kunnen er pagina’s over volpennen, maar het is wat het is.

Wij kennen zelf geen enkele beleggersnieuwsbrief met gelijkaardige rendementen en indien u die zou kennen, gelieve ons dan zo snel mogelijk te contacteren.


20 year returns asset classes Analyse V2

Bron grafiek: JP Morgan Asset Management, www.analyse.be

 

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden