Gebruiker
Verkiezingsnederlaag Macron placeholder
  • jun. 11, 2024
  • Jeroen Vandamme

De Franse president Macron en de politieke partijen die hem steunden hebben het voorbije weekend een grote nederlaag geleden bij de Europese verkiezingen. De verkiezingen kenden de grootste opkomst in meer dan 30 jaar. Uit pure wanhoop en in een ultieme poging om zich aan de macht vast te houden, heeft Macron nieuwe nationale verkiezingen uitgeschreven.

Dit is geen verrassing voor aandachtige lezers die Analyse nr. 1681 uit juli 2017 herinneren. 

Ja, inderdaad, juli 2017. Dit wordt lachen.

7 jaar geleden werd de ondergang van Macron in Analyse vastgepind op 2024. Weliswaar in een deels satirisch, futuristisch artikel. Maar de waarheid overtreft zo vaak de fictie. Ook nu? 

Emmanuel Macron was in juli 2017, amper twee maanden verkozen, en de verwachtingen voor deze technocraat en ex-Rotschild bankier waren algemeen énorm positief.

Intussen is de populariteit van Macron naar historisch lage niveau's gezonken. Iets wat weinigen in 2017 hadden kunnen vermoeden. 

Het Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen en grote overwinnaar Jordan Bardella, probeert de macronisten nu van de troon te stoten. 

Marion Maréchal-Le Pen, in mijn artikel uit 2017 genoemd als potentiële presidentskandidate, staat momenteel minder sterk op de radar maar kan een belangrijke rol spelen. Nadat ze naar een andere partij was overgesprongen lijkt ze na dit weekend een terugkeer naar het RN te overwegen om tegen de overheersing van de macronisten in te gaan. 

(Bron artikel: Le Figaro)


De Franse verkiezingen die eraan komen eind juni- begin juli zijn zonder overdrijving misschien de belangrijkste verkiezingen in Europa voor dit decennium. 

Het is niet zomaar een verkiezing pro of contra Macron. Het is een keuze tussen méér escalatie in de oorlog met Rusland (Macron) of tegen een directe oorlogs-escalatie (RN). 

De beleggingsnieuwsbrief Analyse is dus niet alleen avant-garde qua beleggingsideeën maar houdt vaak vele jaren op voorhand rekening met politieke aardverschuivingen.

In de nieuwste, actuele Analyse publicatie gaat de toekomst van Bart De Wever en zijn NVA kort aan bod komen.

En even lachen als het kan:

Bij deze biedt het Analyse team nu ook consultancy diensten, toekomstvisies en communicatie-strategieën aan voor Open-VLD politici die hun toekomst op voorhand beter willen leren inschatten (uurtarief: 1 rhodium ounce). 

Voor zware gevallen zoals Alexander D. en Vincent V.Q. zijn bezinningsmomenten, transformatie-ontwikkeling en andere coachingsessies beschikbaar (uurtarief: 5 rhodium ounces). 

Voor NVA-politici is er een masterclass 'Het Verhofstadt-syndroom ontwijken' (prijs op aanvraag).

Voor Vlaams Belangers zijn er coachingsessies "bommawekker nauwkeurig afstellen" (195 euro excl. BTW. Groepssessie mogelijk.) In ontwikkeling: masterclass "Partijdige vragensalvo van Eric Goens ontwijken".  

Voor politici van Groen, CD&V en PVDA is geen coaching, consultancy of hulp op aanvraag mogelijk. Wij verwijzen door naar life-coaches die boomknuffelsessies aanbieden aan concurrentiële tarieven van 2.795 euro (btw inbegrepen).

Met vriendelijke, deels satirische maar ook waarheidbevattende groeten,


Jeroen Vandamme


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden