Gebruiker
Gevaarlijk precedent in sector van beleggingsverzekeringen placeholder Premium
  • dec. 08, 2016
  • Jeroen Vandamme

" De Franse overheid, voor één keer voorzienend, ziet de financiële storm al komen. Als de Franse spaarders panikeren bij een obligatiecrash of deze crisis vooraf willen ontlopen, zullen ze met hun geldopvragingen de verzekeraars in het faillissement duwen."

 

De nieuwste editie van FondsenAnalyse bespreekt de fameuze nieuwe Franse wet "Sapin II", die een gevaarlijk precedent schept in Europa voor de behandeling van spaarders en titularissen van beleggingsverzekeringen.

De nadelige gevolgen van deze wet worden in Frankrijk -en zeker daarbuiten- zo weinig mogelijk publiekelijk besproken. Op termijn kunnen spaarders in deze beleggingsverzekeringen voor grote verrassingen komen te staan.

Deze editie van FondsenAnalyse gaat daarnaast dieper in op de almacht van de Amerikaanse dollar en welke beleggingsfondsen interessant zijn voor beleggers om hun dollarpositie te verhogen. 

In de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt duidelijk dat infrastructuur een nieuw populair beleggingsthema zal worden. Enkele infrastructuurfondsen worden met elkaar vergeleken.

Tenslotte biedt FondsenAnalyse nog een inkijk op de recente beursonwikkelingen en worden de evoluties van eerder geselecteerde beleggingsfondsen zoals gewoonlijk van nabij opgevolgd.

 

De zeventiende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is beschikbaar voor abonnees in het Ledenmenu.

De zeventiende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is voor abonnees reeds online te vinden in het Ledenmenu. Abonnees (uit België) vinden deze editie ook in de postbus.

 

Wat is FondsenAnalyse?

FondsenAnalyse is een uniek magazine over beleggingsfondsen.

FondsenAnalyse is het enige 100% onafhankelijke fondsenmagazine in de Benelux. Er zijn géén inkomsten van productverkoop of advertenties zodat onze analyses onafhankelijk en eerlijk blijven. In begrijpbare taal, geen jargon, wordt uitgelegd waarin de beste fondsen beleggen.

Een proefabonnement kunt u GRATIS aanvragen via onze contactpagina en bekijk hier de verschillende abonnementenformules.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden