FondsenAnalyse n° 10: Alternatieven voor spaarrekening | Analyse
Gebruiker
FondsenAnalyse n° 10: Alternatieven voor spaarrekening placeholder Premium
  • apr. 07, 2016
  • Jeroen Vandamme

Welke beleggingsfondsen bieden een alternatief voor een spaar- of termijnrekening die nu al niets meer opbrengt en straks geld zal kosten? We bieden nog maar eens een nieuwe oplossing aan.

De tiende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is beschikbaar voor abonnees in het Ledenmenu.

De focus van deze editie is een uitgebreide analyse van een patrimoniaal beleggingsfonds met een grote flexibiliteit in de beleggingsstrategieën.

Dit fonds bestaat sinds 2004 en kende sindsdien geen enkel jaar met negatief rendement! 

De rendementen van dit fonds zijn zichtbaar op de gele balken in de grafiek.

In het rampjaar 2008 maakte deze strategie zelfs een winst van 6%.

20151231 Rendementen Strategie sinds 2004 V2

We verwachten geen fabelachtige rendementen van 20% of 30% op jaarbasis van dit fonds. Maar een gemiddelde doelstelling van 4% rendement op lange termijn is in elk geval een pak beter dan de huidige spaar- of termijnrekening biedt.

Daarnaast bespreken we het nut van Fondsen Awards. Zijn de award-uitreikingen wel objectief en te vertrouwen?

We geven ook een overzicht van fondsenkosten die banken en brokers tariferen. Welke bank of broker is het meest geschikt voor de fondsenbelegger?

En hou zou het zijn met de fondsenportefeuille van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump?

Om het helemaal compleet te maken is er ook nog een bespreking van de financiële markten, onze visie op  het recente beursherstel, én de rubriek FondsenOpvolging. Zoals gewoonlijk sluiten we af met onze FondsenSelectie.

De tiende editie van het beleggingsmagazine FondsenAnalyse is voor abonnees reeds online te vinden in het Ledenmenu. Abonnees vinden deze editie deze week ook in de postbus.

P.S.: De e-mailfunctie die abonnees automatisch op de hoogte brengt van nieuwe berichten op de website is niet meer actief vanwege technische redenen. Intussen werken we al aan een nieuwe mailapplicatie. Bedankt voor uw begrip.

Wat is FondsenAnalyse?

FondsenAnalyse is een uniek magazine over beleggingsfondsen.

FondsenAnalyse is het enige 100% onafhankelijke fondsenmagazine in de Benelux. Er zijn géén inkomsten van productverkoop of advertenties zodat onze analyses onafhankelijk en eerlijk blijven. In begrijpbare taal, geen jargon, wordt uitgelegd waarin de beste fondsen beleggen.

Een proefabonnement kunt u GRATIS aanvragen via onze contactpagina en bekijk hier de verschillende abonnementenformules.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden