Gebruiker
Ballard Power Systems: Doji top ? placeholder
  • jan. 14, 2020
  • Jeroen Vandamme
Iets wat mij opviel deze ochtend was de koerssprong van Ballard Power Systems gisteren op de Amerikaanse beurs.

Het aandeel van deze producent in brandstofcellen sprong intraday meer dan 20% hoger gecombineerd met zeer hoge koersvolumes.

Ballard Power maakte gisteren bekend dat ze een nieuw contract binnen haalden om back-up systemen (op basis van brandstofceltechnologie) te voorzien voor radiotorens in Duitsland. 

Bijkomend kwam er ook positief nieuws uit China dat de subsidies niet verlaagd worden op voertuigen die rijden op basis van hernieuwbare energie.

Het aandeel van Ballard Power hadden we in het verleden in onze beleggingsportefeuille maar werd helaas te vroeg verkocht.

Er zijn lezers die wel hun aandelenpositie aanhielden en we ontvingen er de voorbije weken best wat vragen over. We volgen het aandeel niet meer op de voet, maar op basis van de koerssprong van gisteren lijkt het wel tijd om winst van tafel te nemen of een stop-limiet verkooporder te plaatsen.

Technisch gezien realiseerde het aandeel gisteren als gevolg van het positieve nieuws een doji-top formatie in een koopclimax. Op zijn minst lijkt een tijdelijke terugval in het vooruitzicht te liggen.

Bron grafiek: www.stockcharts.com

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden