Gebruiker
Analyse nr. 1832: Van cryptowinter richting valuezomer placeholder Premium

Analyse nr. 1832: Van cryptowinter richting valuezomer

De hype spat uiteen. Zoals uiteindelijk altijd. FTX, het vierde grootste handelsplatform in cryptovaluta is bankroet na fraude op grote schaal. Het is nu al sinds begin dit jaar dat de ene na de andere cryptospeler omvalt.

Dit is meer dan een slecht seizoen voor crypto, dit is geen gewone "cryptowinter". Net zoals dit geen gewone correctie is in technologie-aandelen. De enorme zeepbel die de voorbije jaren werd opgeblazen, is uiteengebarsten.

Value aandelen en value valuta, waarde-aandelen en waardevolle munten, zijn bezig aan een heropstanding nadat ze als inferieur werden gezien toen de financieel markten gedrogeerd waren door het gratis geld van de centrale banken. Edelmetalen (en dan specifiek goud, platina en zilver) zijn de waardevolle valuta en zullen zich herbewijzen als superieure valuta in vergelijking met fiat en crypto.

Deze relatieve herwaardering van value aandelen en value valuta zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Er zullen correcties in de value sector komen, net zoals de overgewaardeerde tech- en cryptosector agressieve herstelrally's zal blijven kennen. Dit zal opportuniteiten brengen in beide kampen.

In het huidige marktsentiment geldt over het algemeen het beursgezegde: "Cut your losers and let your winners run."

Daar wordt op gefocust in de nieuwste Analyse editie en wat dit betekent voor de beleggingsposities in edelmetalen, enkele specifieke producerende en explorerende goudaandelen, royalty-bedrijven, olietankerrederijen, meststoffenproducenten, farma-aandelen, ...

Analyse editie nummer 1832 is in zijn geheel te lezen in het Ledenmenu. Net als 269 andere publicaties.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen Vandamme


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden