Gebruiker
Analyse nr. 1816: Beleggen in de trend van elektrische voertuigen via 'rare earth' metalen. placeholder

De vraag naar elektrische voertuigen creëert één van de meest waanzinnige grondstoffentrends van dit decennium. De vraag naar nikkel en lithium voor de EV batterijen gaat door het dak.

Wist u dat 90% van de elektrische voertuigen gebruik maken van 'rare earth' metalen? Deze strategische metalen, zoals neodymium, terbium en dysprosium, worden onder andere gebruikt in de permanente magneten voor de motor van elektrische voertuigen.

De nieuwste Analyse publicatie gaat dieper in op deze trend. Een rare earth aandeel wordt besproken dat onder de cashwaarde noteert na een recente crash van de aandelenkoers.

Daarnaast een update van de recente marktgebeurtenissen, de goudprijs, een fusie in de scheepvaartsector, goede resultaten van een farmagigant en een update van een teleurstellende goudproducent (die bestaan ook! gelukkig de kleinste positie in de AnalysePortefeuille).


Met vriendelijke groeten,

Jeroen Vandamme

                                                                                 

Toepassingen van rare earth metalen in verschillenden componenten van elektrische voertuigen. Vooral bij de motor is het van groot belang. Een permanente magneet van neodymium weegt al snel drie kilo. Bron foto: Ford Motor Company.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden