Analyse 1.636: Opportuniteit in Latijns-Amerikaanse mijnbouwbedrijven | Analyse
Gebruiker
Analyse 1.636: Opportuniteit in Latijns-Amerikaanse mijnbouwbedrijven placeholder

De Latijns-Amerikaanse beurzen hebben het al jarenlang moeilijk. De mijnbouwsector had het nog harder te verduren. Een dubbele kans voor tegendraadse beleggers?

Na jaren van economische neergang heeft de Latijns-Amerikaanse bevolking er genoeg van. Eén na één verliezen de socialistische partijen de macht in Latijns-Amerikaanse landen. Vorig jaar werd Mauricio Macri, de pro-business burgemeester van Buenos Aires, de nieuwe Argentijnse president. In Peru ligt eenzelfde scenario in het verschiet. En hoe lang kan in Brazilië de socialistische presidente Dilma Roussef de roep om ontslag nog negeren?

In nieuwsbrief nr. 1621 analyseerden we vorig jaar de impact van het nieuwe Argentijnse leiderschap voor enkele bedrijven in de AnalysePortefeuille en we doen dit opnieuw naar aanleiding van de Peruaanse verkiezingen.

In Peru gaan we nu naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen met nog twee pro-business kandidaten. Exit Veronika Mendoza in de eerste ronde, een zachte communiste en terugpeddelende Chavista. Ze was de mooiste van de drie presidentskandidaten, maar het klikte niet tussen ons. Ze was enkel uit op ons geld.

Dus na Argentinië zal ook Peru een president krijgen die pro-business én pro-mijnbouw is. Dat heeft zijn positieve implicaties voor de zwaar getroffen Latijns-Amerikaanse edelmetaalbedrijven. 

De aandelen van sommige Latijns-Amerikaanse mijnbouwers worden momenteel sterk ondergewaardeerd. We zijn niet alleen met deze visie. Ook Brian Skanderberg, CEO van de Canadese goudmijngroep Claude Resources, merkte recentelijk en in een exclusief gesprek op dat Latijns-Amerikaanse goudmijnbedrijven nu een pak goedkoper noteren dan hun Canadese tegenhangers.

Begin dit jaar én pal op de bodem van de goudmijnmarkt, stelden we in een zeldzaam interview dat de Canadese goudmijnbedrijven uitzonderlijk goedkoop noteerden op de beurs. We waren duidelijk: "Straks boeken sommige Canadese goudmijnen meer winst dan toen hun beurskoers 10 keer hoger stond."

Het was een enorme kans voor échte value-beleggers én tegendraadse beleggers. Velen lieten de kans links liggen. Met de AnalysePortefeuille profiteerde we volop. Onze Canadese aandelen in de AnalysePortefeuille stegen sindsdien makkelijk 100 à 200% in waarde. Op verschillende bedrijven werd een overnamebod gedaan (Lake Shore Gold en Claude Resources).

Iedereen vraagt zich af of er nu nog koopjes in de goudmijnsector zijn. Wel, als er ergens koopjes zijn, dan kan je alvast beginnen zoeken bij sommige Latijns-Amerikaanse goud- en zilvermijnbedrijven. Maar ook daar is het kwestie van uitermate selectief te zijn en het kaf van het koren te scheiden. Wij verkiezen twee bedrijven met sterke familiale aandeelhouders en een decennialange geschiedenis in de Latijns-Amerikaanse mijnbouwbusiness.

Analyse nieuwsbrief n°1636 behandelt verschillende beleggingsthema's zoals: 

- De impact van de Peruaanse presidentsverkiezingen op Latijns-Amerikaanse mijnbouwers.

- Een nieuwe analyse van de Numero Uno positie in de AnalysePortefeuille!

- Enkele transacties in de AnalysePortefeuille + Overzicht.

- Een uitsmijter over de zilvermarkt.

Analyse n°1636 werd vorige week per post verstuurd naar de abonnees.

Abonneren op Analyse kunt u eenvoudig via volgende pagina.

Een proefabonnement kunt u GRATIS aanvragen via onze contactpagina.

P.S.: Intussen is Analyse n°1637 ook al onderweg naar de lezers. Deze nieuwsbrief focust zich op de stijging van de zilverprijs en een selectie van zilvermijnbedrijven.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden