Gebruiker
Alice in Bitcoinland placeholder
  • dec. 26, 2017
  • Jeroen Vandamme

Bulgarije kan een kwart van zijn staatsschuld terugbetalen met de Bitcoins die het de voorbije jaren van criminelen heeft geconfisceerd. Als het nog even wacht op de voorspelling van 100.000$ voor Bitcoin, vegen ze hun hele staatsschuld ermee uit. Je waant je dezer dagen als Alice in Wonderland.

Maar helemaal ongezien is het niet. Ik herinner mij hoe in 1989 de grond van de Belgische ambassade in het Ginza district van Tokyo zoveel waard was dat ook de Belgische Staatsschuld toen met 10 of 15 % kon gereduceerd worden.

Dat was op de top van Japanse huizen- en aandelenmarkten in 1989 en bijna 30 jaar later staan we nog altijd 50% ONDER deze topkoersen.

Cashen lag destijds voor de Belgische Staat emotioneel moeilijk omdat het een gift was van Keizer Hirohito aan Koning Boudewijn. Men heeft de opportuniteit laten voorbij gaan al heb ik ergens gelezen dat de ambassade later toch enigzins werd verplaatst.

Nog uit het wonderlijke land van Alice : Hypnose-therapeuten draaien overuren om radeloze Bitcoiners hun vergeten paswoorden te laten herinneren. In geval van succes vragen ze 5 % van de winst bovenop het gewone tarief. In het andere geval is de prognose slecht. Deze coiners lopen sowieso het risico hun verstand uiteindelijk te verliezen.

Er is een enorme hype in bitcoin en allerhande cryptovaluta. Enkele pioniers, zoals Charlie Lee van Litecoin, hebben de voorbije weken al hun cryptovaluta verkocht aan de huidige koersen. Het slimme geld stapt uit en maakt plaats voor ... minder slim geld.

Het is overduidelijk dat Bitcoin en andere cryptovaluta de show hebben gestolen van goud en edelmetalen. Het slimme geld is op dit moment echter winsten aan het nemen in crypto's en positioneert zich in de edelmetaalmarkten die onder de radar vliegen en aan het uitbodemen zijn.

De voorbije Analyse edities bespraken gedetailleerd de laatste evoluties in de crypto- en edelmetaalmarkten.

 

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden