Goudprijs is vertrokken voor lange solo vlucht | Analyse
Gebruiker
Goudprijs is vertrokken voor lange solo vlucht placeholder

De goudprijs stijgt richting 2.400 dollar per ounce. Door de zwakke evolutie van de euro is het rendement voor Europese beleggers nog beter.

Vele beleggers komen bij ons terecht voor adviezen rond edelmetaal beleggingen omdat we er al meer dan 20 jaar succesvolle ervaringen mee hebben. 

Bij deze recordprijzen geef ik dan graag even mijn visie mee voor zij die het interesseren. 

2020

 Ik heb zwaar doorgeduwd in goudinvesteringen vòòr, tijdens en na de grote lockdowns van 2020. 

 Toen de premies op goudmunten even te veel stegen, werd toen wel aangeraden om een daling van de premies af te wachten en dan verder bij te kopen. 

 Al dat geld drukken van de centrale banken, voor mensen en bedrijven die toen technisch werkloos waren, voor overheden die het geld uit ramen en deuren gooiden en de begrotingstekorten lieten oplopen, dat zou allemaal tot hoge inflatie leiden en positief zijn voor de goudprijs. 

 Economen en experts ontkenden lang deze gevolgen maar uiteindelijk is het wel zo verlopen. 

2021

 In 2021, het was toen ook nog eens in een lockdown, werd in de Analyse publicaties opnieuw doorgeduwd in goud toen een deel van de monsterwinsten in rhodium werden herbelegd.

 Die significante investeringen in goudmunten staan intussen op 44 procent winst!

 Terwijl er tijdens die periode twee rotjaren op de beurs waren, namelijk 2020 en 2022. 

2022

 In 2022, na het begin van de oorlog in Oekraïne, werd ik geïnterviewd door het weekblad Humo. 

 De journalist citeerde me letterlijk:

 "Blijf goud kopen, zolang de grens van de 2.000 USD per ounce niet wordt overschreden." 

 Ik kon niet duidelijker zijn. 

 Het was lang geleden dat er zo'n waardevol advies stond in HUMO. De lat lag natuurlijk laag, want er staat veel nonsens in dat gat van de magazinewereld.

Bron citaat: www.humo.be

Ik wist dat er een historische strijd in de goudmarkt plaatsvond om de goudprijs onder 2.000 - 2.100 dollar/ounce te houden. 

Over die strijd heb ik herhaaldelijk geschreven! 

Het was een tijd om positie te accumuleren. Eenmaal goud de veldslag gewonnen had, zou er een grote prijsuitbraak plaatsvinden.

 Een Antwerpse financieel adviseur, die niet de ballen had om in hetzelfde interview met zijn naam geciteerd te worden, was het niet eens met mijn langetermijnvisie en praatte onzin uit over goud. "Koop goud als het vrede is in de wereld." Maar daar kan je lang op wachten! 

 Weet je, 80% van de bankiers raden goud trouwens altijd af als belegging. Of het nu wereldvrede is of oorlogstijd. Volgens deze adviseur ging de goudprijs terug lager gaan.

De goudprijs noteerde toen (mei 2022) rond 1.800 USD en staat vandaag bijna 550 dollar hoger

Per ounce. Aan een nieuwe recordkoers aller tijden.

550 dollar of 30% winst op een kleine twee jaar. En dat komt bovenop de eerdere winsten.

Beleggers die in 2022 niet (bij)kochten, hebben de goudprijs van zich weg zien schieten. En twijfelen of ze nu nog moeten bijkopen aan deze prijzen.


Bron grafiek: www.stockcharts.com

2024

Beleggers hebben lang de tijd gehad om goud bij te kopen onder de grens van 2.000 dollar, meer dan anderhalf jaar lang nog. 

In februari dit jaar dook de goudprijs nog eens kort onder 2.000 USD. Omdat inflatiecijfers hoger waren dan verwacht, sloegen algoritmes in de financiële markt even op tilt en duwden de goudprijs voor een laatste keer onder 2.000 USD.

Maar nu is de vogel gaan vliegen.

En die vogel, de goudprijs, kan wel eens vertrokken zijn voor een lange solo-vlucht ...  à la wielerwereldkampioen van der Poel. 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Jeroen Vandamme

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden