5e overname van aandeel in AnalysePortefeuille sinds Nieuwjaar ! | Analyse
Gebruiker
5e overname van aandeel in AnalysePortefeuille sinds Nieuwjaar ! placeholder
  • jun. 20, 2016
  • Jeroen Vandamme

En we zijn er nog niet. Er komen er nog !

Als het zo door gaat is tegen het jaareinde de helft van de aandelen in de portefeuille overgenomen, en we overdrijven niet.

Voor één keer tonen we die met plezier het gat van de timmerman. We wilden er eigenlijk al vanaf, maar zoals we in een van de vorige Analyse nieuwsbrieven schreven; de prijs was nog niet goed genoeg.

Deze prijs is goed genoeg.

Teranga Gold biedt namelijk 0,169 eigen aandelen voor Gryphon Minerals, 50 % premie boven de laatste beurskoers, en zoals gezegd, we begeleiden Gryphon met plezier naar de deur...

Als we cashen - wat we allicht zullen doen - komt de cash positie van de AnalysePortefeuille voor het eerst boven de 100.000 euro en dat is maar liefst 2 keer de beginwaarde van de totale portefeuille sinds we ermee in 1999 begonnen. Laten we niet vergeten dat we ook nog een beetje goud hebben liggen...

We hoeven geen overhaaste beslissingen te nemen. We kunnen ook de Teranga aandelen in ontvangst nemen, want het aandeel zit eveneens in de AnalysePortefeuille en Teranga Gold zijn we heel wat meer genegen dan Gryphon. Het is ons dus een opluchting dat de beurskapitalisatie van Gryphon (aan de overnameprijs) slechts 15 % is van Teranga.

Bovendien is Teranga Gold veel meer in staat van te doen waar Gryphon al die tijd alleen maar heeft over gebabbeld. Meer daarover in de Analyse van deze week, maar het is goed nieuws, en zoals we al zeiden, het zal niet ophouden. Hou u dus maar klaar voor de titel: 

6e overname van aandeel in AnalysePortefeuille sinds Nieuwjaar !

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden